TQM

Skontaktuj się z nami

Odpowiemy na wszystkie Państwa pytania dotyczące usług oferowanych przez naszą firmę.
Prosimy o wypełnienie formularza. Skontaktujemy się z Państwem w ciągu 24h.

Wypełnij formularz

Szybki kontakt

Kontakt 801 011 473, 698366695 22 266 80 63, 33 486 91 27 tqmtc@tqmtc.pl 40208956 tqmtcpolska TQM Training & Consulting Polska Sp. z o.o. Warszawa

Rzetelna firma

TQMTC w Pifs

TQMTC w Pifs

TQMTC w Pifs

Zarządzanie Bezpieczeństwem Żywności wg HACCP / ISO 22000:2005

HACCP (System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli) to standard, który umożliwia racjonalne podejście do zapewnienia bezpieczeństwa żywność oraz systematyczną ocenę prawdopodobieństwa wystąpienia zagrożeń, określa również metody ich eliminacji podczas produkcji żywności.

Stosowanie systemu HACCP jest obowiązkowe we wszystkich krajach Unii Europejskiej. Jeżeli twoja organizacja uruchamia po raz pierwszy produkcję żywności lub uruchamia nową linię produkcyjną zobligowana jest do wdrożenia systemu zapewniającego bezpieczeństwo żywności.

Zadaniem HACCP jest identyfikacja oraz oszacowanie skali zagrożeń bezpieczeństwa żywności, które mogą pojawić się w jakimkolwiek momencie procesu produkowania, składowania oraz dystrybucji żywności. Jako zagrożenie określamy wszystko, co może przynieść szkodę konsumentowi.

HACCP ma na celu również wyznaczenie sposobów zapobiegania, minimalizacji występowania zagrożeń oraz ustalenie metod naprawczych w razie ich wystąpienia.

OFERUJEMY RÓWNIEŻ POSZERZENIE STANDARDU HACCP O STANDARDY: IFS

Korzyści wynikające z wdrożenia systemu HACCP:

  1. Korzyści w aspekcie ochrony zdrowia:
    • zwiększenie troski o standardy higieniczne zakładów i jakość produkcji, a w konsekwencji do podniesienia bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej produkowanej żywności;
    • poprawa zdrowia publicznego;
    • skuteczniejsza i ukierunkowana kontrola żywności;
    • zmniejszenie nakładów na ochronę zdrowia ludności;
    • ułatwienie handlu;
  2. Korzyści dla przemysłu i handlu;
    • zwiększenie zaufania konsumentów;
    • zmniejszenie kosztów ubezpieczeń i postępowania prawnego;
    • poprawa zgodności produktu z wymogami;
    • zwiększenie zaangażowania kierownictwa w sprawy bezpieczeństwa żywności;
    • zmniejszenie ryzyka związanego z działalnością przedsiębiorstwa;
    • podniesienie świadomości i wiedzy załóg w zakładach spożywczych;
    • poprawa organizacji pracy w zakładach i zwiększenie ich efektywności;
    • obniżenie lub minimalizacja kosztów wadliwości lub zaniedbań;
  3. Korzyści dla konsumentów;
    • zmniejszenie zagrożenia chorobami przenoszonymi na drodze pokarmowej;
    • zwiększenie zaufania dla producentów;
  4. Warto zatem pamiętać, że system HACCP:
    • chroni interesy konsumenta zapewniając mu bezpieczną żywność;
    • chroni interesy producenta lub sprzedawcy żywności pozwalając mu udowodnić, że prawidłowo prowadzi swą działalność.

W celu uzyskania szczegółowych informacji o ofercie, prosimy o kontakt telefoniczny pod nr tel. (033) 4869134 lub mailowy na adres: systemy@tqmtc.pl 

 

ZAŁÓŻ KONTO

Zarejestruj się na naszej stronie, by uzyskać dostęp do opcji zaawansowanych.

ZALOGUJ SIĘ

Profil na CentrumSzkolen.pro

Generator kodów QR

Pobierz w formacie PNG

Pobierz czytnik QR kodu na swój telefon

Strefa pracodawcy

Strefa pracodawcy jest obecnie w przygotowaniu. Zapraszamy wkrótce.